Clarksona v Top Gearu nahradí moderátor Chris Evans

Vyhozeného Jeremyho Clarksona nahradí v zábavném motoristickém pořadu Top Gear 49letý moderátor Chris Evans. Potvrdila to britská televize BBC, která mezinárodně známou show produkuje. Evans se Top Gear upsal na tři roky.

FDV5bf668_P201506160997401

„Slibuji, že učiním maximum, abych navázal na to, co se tu dosud odehrálo a posunul show dál,“ řeklBBCEvans, jenž dříve pracoval mimo jiné v rozhlasové stanici BBC Radio 2.

Poslední díl Top Gear v osvědčené moderátorské sestavě Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond bude v Británii odvysílán v létě. BBC zatím neoznámila, koho bude mít Evans po svém boku jako spolumoderátory. Opět se mluví o trojici moderátorů jako doposud. Naposledy britská média spekulovala o trojici Guy Martin (motocyklový závodník), Jodie Kiddová (modelka) a Philip Glenister (herec) -více čtěte zde

Onámluvách BBC s Evansemse ale neoficiálně mluvilo už od chvíle, kdy Clarksona z Top Gearu vyhodili.

BBC Clarksonovi neobnovila smlouvu poté, co tento svérázný moderátor v březnu udeřil producenta, protože neměl připravené teplé jídlo. Výpověď vyvolala ostré protesty fanoušků 55letého Clarksona (více o vyhazovu čtěte zde).

BBC původní neodvysílané díly odvysílá v létě, více čtěte zde.

Top Gear se dosud vysílal ve více než 200 zemích včetně České republiky a sledovalo ho kolem 300 milionů lidí. Jde o jeden z nejúspěšnějších a nejvýnosnějších pořadů BBC.

Clarkson už byl před odvoláním „v podmínce“ kvůli svým dřívějším kontroverzním výrokům. Například označoval Mexičany za „lenochy a budižkničemy“. V roce 2011 vyvolal poprask, když prohlásil, že stávkující zaměstnanci veřejného sektoru by měli být zastřeleni.

BBC v minulosti také řešila stížnosti na Clarksonův „postřeh“ spojující řidiče kamionů s vrahy prostitutek, nebo na tvrzení, že bývalý britský premiér Gordon Brown je „jednooký skotský idiot“.

Zdroj:http://auto.idnes.cz/top-gear-bude-moderovat-chris-evans-d6f-/automoto.aspx?c=A150617_074035_automoto_fdv#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box


 

2 thoughts on “Clarksona v Top Gearu nahradí moderátor Chris Evans

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *